Iepure cu prune uscate si bere

Acoperiti prunele uscate (eu am pus si o mana de stafide) cu apa fierbinte si 2 linguri de bere si lasati sa stea. Puneti untul in oala (in cazul meu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 iepure intreg taiat in bucati si 2 coapse
  • 250 g de prune uscate
  • 2 cepe mari
  • 60 g de faina
  • 1 échalota
  • 1 catel usturoi
  • 1 bouquet garni (eu n am avut si am pus la inspiratie 4 cuisoare
  • cimbru un varf cutit si patrunjel liofilizat un vf cutit)
  • 50 cl de vin alb sec - eu am pus de fapt 200ml
  • 15 cl de bère blonda eu am pus 600 ml ca nu acoperea iepurele
  • 10 cl de supa de pui (am pus legume deshidratate dar poate sa nu fie esential pt gustul final)
  • 75 g de unt pt prajit iepurele si ceapa - se poate pun treptat si rezulta per total mai putin
  • cateva boabe de GENIÈVRE Juniperus communis - ienupar (eu n am pus nucsoara)
  • sare si piper

Mod de preparare

Acoperiti prunele uscate (eu am pus si o mana de stafide) cu apa fierbinte si 2 linguri de bere si lasati sa stea.

Puneti untul in oala (in cazul meu ceaun de fonta care trebuia inaugurat) Sarati si piperati iepurele si dati prin faina apoi puneti in untul incins la prajit pana se rumeneste.

Pe masura ce este gata se scoate si adaugam ceapa pe care o lasam in unt pana devine sticloasa. In acest moment repunem iepurele si adaugam berea si condimentele si vinul - ramanand de pus doar faina si fructele uscate. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic 50 de minute.

Scurgeti prunele uscate, eliminati samburii si adaugati-le la iepure. Adaugati o parte din sos intr un vas mic in care veti pune faina - eu m am grabit si am pus mixerul peste faina si sosul cald ca atare din oala si am scapat fara cocoloase.

Acoperiti si mai lasati sa fiarba 10-15 minute pana cand va place consistenta prunelor.
Serviti cu paste proaspete.

Pofta buna!

Reteta Iepure cu prune uscate si bere a fost propusa de gymnopedie pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:

Pulpe de iepure cu sos aromat - Coniglio in galera,

Iepure la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala