Acoperiti prunele uscate (eu am pus si o mana de stafide) cu apa fierbinte si 2 linguri de bere si lasati sa stea. Puneti untul in oala (in cazul meu
Acoperiti prunele uscate (eu am pus si o mana de stafide) cu apa fierbinte si 2 linguri de bere si lasati sa stea.
Puneti untul in oala (in cazul meu ceaun de fonta care trebuia inaugurat) Sarati si piperati iepurele si dati prin faina apoi puneti in untul incins la prajit pana se rumeneste.
Pe masura ce este gata se scoate si adaugam ceapa pe care o lasam in unt pana devine sticloasa. In acest moment repunem iepurele si adaugam berea si condimentele si vinul - ramanand de pus doar faina si fructele uscate. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic 50 de minute.
Scurgeti prunele uscate, eliminati samburii si adaugati-le la iepure. Adaugati o parte din sos intr un vas mic in care veti pune faina - eu m am grabit si am pus mixerul peste faina si sosul cald ca atare din oala si am scapat fara cocoloase.
Acoperiti si mai lasati sa fiarba 10-15 minute pana cand va place consistenta prunelor.
Serviti cu paste proaspete.
Pofta buna!
Reteta Iepure cu prune uscate si bere a fost propusa de gymnopedie pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:
Pulpe de iepure cu sos aromat - Coniglio in galera,
Iepure la cuptor
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post