Iepure cu masline

Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si se lasa pe o far­furi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de iepure
  • 100 g masline
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1/2 lamaie
  • 1 cana de supa
  • maruntaie de iepure

Mod de preparare

Se curata carnea dupa ce a fost marinata si se caleste in ulei. La fel se procedeaza .si cu maruntaiele. Carnea se scoate si se lasa pe o far­furie, timp cit se pregateste sosul astfel : se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei incins, impreuna cu o cescuta de apa. Cind ceapa devine sticloasa, se stinge cu o lingura de bulion desfacut in apa rece si se da intr-un clocot. Se adauga o cana de supa, o lingura de otet si o lingura de zahar in sosul de ceapa si se fierbe la foc mic un sfert de ora. Se pune carnea in sos si se fierbe impreuna cu maslinele date in clocot si spalate cu apa rece. in sosul de ceapa se pun felii subtiri de lamiie, care dau gust bun mincarii. Se potriveste de sare si se ia de pe foc atunci cind carnea a capatat gustul sosului in care a fiert.

Mancarea se serveste calda.

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors