Iepure barbeque cu tzatziki este o reteta de mancare cu carne de iepure ce se prajeste intai pe gratar si apoi se baga la cuptor. O mancare ce se serveste cu sos tzatziki alaturi.
1. Pulpele se spală şi se scurg de apă.
2. Într-un mojar se zdrobesc rozmarinul, dafinul, usturoiul şi se amestecă cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se toarnă peste iepure şi se lasă la marinat minim o oră.
3. Pregătiţi sosul tzatziki (atât de simplu): zdrobiţi usturoiul, tăiaţi castraveciorii şi castravetele în cubuleţe, amestecaţi cu restul ingredientelor şi lăsaţi-l la rece.
4. Scoatem iepurele din marinada şi îl aşezăm pe un grătar încins. Se frige pe ambele părţi câte 5 minute, apoi se unge cu miere şi se mută în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade. E bine să îl întoarceţi de minim două ori şi să îl stropiţi cu sosul Worchestershire.
Cine vrea, poate folosi un sos suplimentar bbq, cum se găseşte prin magazine.
Revenind la iepurele nostru, înainte să îl serviţi, lăsaţi-l puţin să se odihnească, la cald.
Se aşază la masă cu sosul tzatziki şi, dacă tot am amestecat culturile, mămăligă.
Reteta de iepure barbeque cu tzatziki a fost propusa de http://sisterskitchen.ro/
Serviti iepurele barbeque alaturi de sosul tzatziki.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post