1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma
1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina.
2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma cand va urma sosul.
3. Acum, tot in oala asta si cu uleiul ce a ramas in ea prajim carnea pe toate partile.
4. Cind carnea este toata prajita, punem usturoiul si felia de lamiie. Lasam numai putin la prajit si adaugam vinul rosu. Punem acum toate mirodenile, Thymianul si Rosmarinul, gemul de coacaze si coniacul.
5. Punem capacul la oala si lasam vreo 50 min la temperatura mica, sa clocoteasca incet. Din cind in cind putem sa punem ceva supa. Eu am pus-o toata, dar treptat.
6. Pasam sosul obtinut prin strecuratoare si lasam sa fiarba pina la consistenta dorita de noi.
7. O potrivim de sare si piper, adaugam ceapa si costita prajita la inceput, amestecam si turnam peste carnea tinuta la cald.
Noi am servit cu cartofi fierti, dar se poate servi si cu varza de Bruxelles.
Reteta Hasenpfeffer a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:
Friptura de iepure cu legume,
Iepure cu bureti iuti,
Iepure la cuptor si garnitura de toamna
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios