Gyoza este un fel de mancare foarte popular in Japonia, care se prepara dupa principiul coltunasilor, dar cu savoare japoneza.
Pentru aluat amestecati ingredientele si framantati aluatul pana obtineti o compozitie fina si nelipicioasa. Acoperiti aluatul cu un prosop umed si lasati-l deoparte cateva minute.
Separati aluatul in 30 bucati si formati din fiecare bucata cate un disc subtire cu diametrul de aprox. 10 cm. Mijlocul fiecarui disc trebuie sa fie usor mai gros decat marginile.
Pentru umplutura tocati fin niste frunze verzi de varza, ceapa verde sau praz, ghimbir si usturoi. Cantitatea zarzavatului tocat trebuie sa fie egala cu cantitatea carnii. Presarati varza cu sare si lasati-o deoparte cateva minute. Apoi scurgeti apa din varza.
Amestecati varza, ceapa verde, prazul sau nira, ghimbirul, usturoiul si carnea impreuna si adaugati sare, piper, sos de soia, sake si ulei de susan. Amestecati foarte bine.
Umpleti discurile de aluat cu cate putin din compozitia obtinuta; umeziti marginile discului cu putina apa (doar un semicerc); inchideti gyoza formand aprox. 6 falduri (vezi imaginea).
Prajiti gyoza in putin ulei, pana se rumenesc, apoi adaugati apa cat sa le acopere pe jumatate. Tineti la foc mare pana se evapora apa, apoi luati gyoza de pe foc.
Pentru sos amestecati cantitati egale de sos de soia si otet.
Serviti gyoza dupa ce le inmuiati in sos.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post