Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie.
Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi mici. Usturoiul se curata si se spala, iar apoi se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga pasta de tomate, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se taie bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. in sosul cu carne se adauga boia de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, usturoi, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele si se mai fierb 5 minute. Separat, se fierb cartofii in apa cu sare.
Gulasul unguresc se serveste cald, cu fasii de ardei gras si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post