Gulas original

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se evapora si ceapa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • 150 g ceapa
  • 1 kg cartofi (curatati)
  • 250 g ardei
  • 100 g rosii
  • 60 g grasime
  • 20 g boia
  • 1 catel de usturoi
  • Chimen
  • Galuste mici/paste

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa.

Cand apa se evapora si ceapa se rumeneste in grasimea ramasa, se adauga carnea taiata cubulete, se sareaza, se amesteca de cateva ori si se lasa sa se prajeasca.

Se adauga cate putina apa sa se fiarba inabusit usturoiul taiat marunt si chimenul.

Cand carnea este aproape fiarta, fara apa, se lasa sa se prajeasca din nou in untura, se adauga cartofii taiati cuburi si se pregatesc pana devin sticlosi.

Atunci se adauga rosii si ardei taiat rondele, se stinge cu 1,5 – 2,5 l apa. Se pune sare si se fierbe pana se inmoaie cartofii.

In ultimele minute, se adauga pastele marunte/galuste mici/. Inainte de servire, se degreseaza supa.
Alte retete culinare

Ciuperci cuptor

Ciuperci umplute

Ciulama ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Oua scotiene

Saturandu-ne de clasicele chiftelute, am incercata si aceasta varianta, care ne-a placut tare mult.

Oua scotiene
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide