Gulas original

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se evapora si ceapa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • 150 g ceapa
  • 1 kg cartofi (curatati)
  • 250 g ardei
  • 100 g rosii
  • 60 g grasime
  • 20 g boia
  • 1 catel de usturoi
  • Chimen
  • Galuste mici/paste

Mod de preparare

Taiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa.

Cand apa se evapora si ceapa se rumeneste in grasimea ramasa, se adauga carnea taiata cubulete, se sareaza, se amesteca de cateva ori si se lasa sa se prajeasca.

Se adauga cate putina apa sa se fiarba inabusit usturoiul taiat marunt si chimenul.

Cand carnea este aproape fiarta, fara apa, se lasa sa se prajeasca din nou in untura, se adauga cartofii taiati cuburi si se pregatesc pana devin sticlosi.

Atunci se adauga rosii si ardei taiat rondele, se stinge cu 1,5 – 2,5 l apa. Se pune sare si se fierbe pana se inmoaie cartofii.

In ultimele minute, se adauga pastele marunte/galuste mici/. Inainte de servire, se degreseaza supa.
Alte retete culinare

Ciuperci cuptor

Ciuperci umplute

Ciulama ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors