Gulas de purcel

Calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana ramane doar untura. Frun

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de pucel cu piele
  • 100 g ulei sau untura
  • 2 cepe rosii
  • 1
  • 5 kg varza murata
  • 4 lingurite de boia
  • 3 lingurite de chimion
  • 3 dl smantana
  • 2 ardei gras verde
  • 2 rosii mijlocii
  • 2 catei de usturoi
  • 30 g de faina
  • sare
  • ardei iute
  • dupa gust

Mod de preparare

Calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana ramane doar untura. Frunzele de varza se storc si se adauga la carne, cu putina apa. Taiem in bucati mai mari ardeiul gras si rosiile, apoi le punem langa carne si fierbem sub capac pana se inmoaie. Cand e gata, punem ingrosala cu smantana si il fierbem. Daca ne place gulasul picant, mai punem in timp ce mai fierbe, un ardei iute.
Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Rulada de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcintă cu piept de pui şi legume

O plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...

Plăcintă cu piept de pui şi legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide