Pentru gulas cu galuste de casa se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand.
Pentru gulas cu galuste de casa se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua de ardei, bulionul de rosii sau rosiile curatite de coji si de seminte, sare si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana ce se fragezeste carnea.
Separat se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se oparesc cu unt si se servesc ca gamitura. Mancarea trebuie sa fie foarte fierbinte.
Gulasul cu galuste de casa se serveste cald.
Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar