Gulas

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 picioare de porc
  • 60 dkg rasol de vita sau spata
  • 15 dkg slanina afumata
  • 1 ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • 1 polonic chimen macinat
  • 1 lingurita pasta de ardei picanta
  • 1.1rosie
  • ardei
  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 1 legatura patrunjel
  • Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 10-12 dkg faina
  • Sare

Mod de preparare

Spalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in patratele mici. Punem slanina intr-un ceaun, turnam uleiul deasupra si prajim amestecand continuu. Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt si le adaugam peste slanina, adaugam cele 2 feluri de carne, amestecand in continuare le prajim pana devin albe. Presaram boia si turnam putina apa, condimentam cu o lingurita de sare, chimen si pasta de ardei. Adaugam rosia taiata marunt si ardeiul. Acoperim si fierbem la foc mic, daca intre timp se formeaza grasime de la carne mai adaugam apa. Intre timp curatam cartofii si ii taiem in patratele mai mari, asemenea carnii. Adaugam cartofii si turnam atata apa cata supa dorim sa obtinem. Fierbem la foc mare, acoperim si fierbem mai departe la foc mic pana carnea devine moale. Daca este necesar condimentam cu frunzele de patrunjel. Intre timp amestecam ingredientele pentru galuste, oul cu faina si putina sare, framantam un aluat tare si formam galuste mici. Le presaram in supa si fierbem 2-3 minute.
Alte retete recmandate

Salata de pui

Pui cu sos

Ciulama de pui

Ostropel pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide