Gomboti din carne cu sos de usturoi

Se lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa calita inainte in ulei si pa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 dg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 chifle
  • ulei
  • ½ smantana
  • frunze de patrunjel
  • 1 ou
  • delicat
  • sare piper
  • ½ dl lapte
  • 1 tub de sos de cascaval
  • 2 catei de usturoi

Mod de preparare

Se lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa calita inainte in ulei si patrunjelul maruntit. Se adauga smantana, oul si se condimenteaza. Se amesteca bine si cu mana umezita se formeaza bilute de dimensiunea unei mingi de pin-pong si se pun intr-o tigaie cu ulei incins. Cand toate gomboturile sunt in tigaie, se toarna in tigaie ½ dl apa cu delicat, se acopera si sa lasa sa se prajeasca timp de 30-35 de minute la foc potrivit. Intre timp se pregateste sosul de cascaval la care se adauga cateii de usturoi zdrobiti. Cu aceasta compozitie se stropesc gomboturile dupa care se mai lasa putin pe foc.
Alte retete carne

recomandate

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Foietaj de casa cu branza sarata

Se prepara rapid si este foarte foarte gustos, mai ales fierbinte....asa ca am sa va invit sa-l incercati...merge perfect cu...

Foietaj de casa cu branza sarata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide