Gomboti cu carne si ciuperci brune

Este o reteta pe care am incercat-o prima oara si ne-a placut foarte mult.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • patrunjel
  • Ingrediente: pentru umplutura:
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g ciuperci brune
  • 2 cepe
  • pentru aluat:
  • 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • cca 400 g faina
  • 2-3 linguri unt topit
  • sare
  • piper
  • pentru sos:
  • 200 ml smantana
  • boia dulce
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam cartofii bine si ii punem la fiert in apa cu sare.

Intre timp maruntim ciupercile la robot si tocam ceapa marunt.

In putin ulei punem ceapa la calit pana devine sticloasa, adaugam ciupercile, apoi carnea.

Dupa ce se albeste carnea adaugam boiaua, potrivim gustul de sare si piper,adaugam patrunjel tocat,turnam putina apa si lasam pe foc pana se evapora apa.

Scoatem amestecul de carne din tigaie cu o paleta iar in grasimea ramasa adaugam smantana si boia, amestecam si lasam sa fiarba pana se ingroasa.

Presaram frunze de patrunjel si pastram la cald.

Cand sunt cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca, ii curatam si ii pisam ca pentru piure.

Amestecam cu ouale, faina si untul topit si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Intindem aluatul, taiem patratele de cca 8x8 cm.

In mijlocul acestora punem cate o lingura din carnea tocata, adunam colturile la mijloc si formam gombotii.Ii lasam sa se odihneasca 15 minute apoi ii fierbem in apa cu sare.

Servim cald cu sosul de smantana.

Pofta buna!

Pentru ca mi-a ramas aluat am format repede niste biscuiteii si sticksuri.I-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor pentru circa 10 minute. Au fost deliciosi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

Aceste plăcinte cu mere sunt delicioase, se fac super ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente. Le poți savura...

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide