Gisca la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cupt

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii: 1 gisca(cca.4 kg)
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 3 mango
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingurita boabe de piper verde
  • 1 lingura zahar
  • 125 ml vin alb
  • piper de Cayenne
  • 3-4 linguri amidon
  • 125 ml vin rosu dulce

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si se pune la cuptor. Se fixeaza sub tava, pe un gratar, un alt vas cu grasime si 200 ml apa. Se lasa la cuptor 3 1/2-4 ore. Din cind in cind, se unge carnea cu amestecul de apa si grasime. La nevoie, se completeaza apa.
Se curata ceapa si se taie solzisori. Se incalzeste uleiul si se caleste ceapa 4 min. Se curata fructele de mango, se indeparteaza simburii si se taie bucati. Se adauga feliile de mango peste ceapa, impreuna cu stafidele, zaharul si piperul verde. Se incalzeste si se stinge cu vinul alb. Se lasasa fiarba 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si piper de Cayenne.
Se scoate gisca din cuptor. Se amesteca amidonul cu vinul rosu dulce si se adauga peste sos. Se lasa sa dea in clocot si se condimenteaza dupa gust.


Gisca se poate servi cu sosul mango si cu legume asortate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide