Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina.
Carnea de gasca este foarte sanatoasa. Pentru a prepara gasca in aspic avem nevoie de carne, zarzavat si gelatina. Se pregateste pasarea ca pentru orice fel de mancare, se spala in mai multe ape reci si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe descoperit cu putina sare, doua ore, dupa care se pune la fiert si vinul. Daca gasca este tanara, se pune la fiert doar cu doi litri de apa si 1l de vin, daca este batrana, gasca se pune la fiert cu multa apa, pentru ca la fiert nu se mai adauga apa. Dupa doua ore de fierbere se adauga in oala zarzavatul de supa spalat. Se continua fierberea impreuna cu tacamul de pui si piciorul de porc, puse la fiert o data cu carnea de gasca. Cand carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc, se lasa sa se raceasca si se sareaza. Bucatile de carne fara os se asaza in vase mici, se acopera cu supa concentrata in care a fiert carnea, se asorteaza cu bucati de zarzavat fiert si se pun la rece pana a doua zi. Dupa gust in supa se poate adauga usturoi.
Aspicul se serveste direct in vasele in care s-a prins sau rasturnat pe o farfurie si asortat cu felii de gogosar murat sau cu o rosie bine coapta.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios