Gasca cu varza murata la cuptor

Se spala varza murata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu cateva linguri de apa, sau zeama de carne, adaugandu-se cateva boabe de pip

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • O gasca mica
  • varza murata (1 -2 kg)
  • 6 linguri de ulei
  • piper boabe
  • piper macinat
  • sare
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala varza murata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu cateva linguri de apa, sau zeama de carne, adaugandu-se cateva boabe de piper si foi de dafin. Se curata gasca si se sareaza. Se unge cu ulei si se pune intr-o tava in care s-a turnat uleiul, adaugand si putina apa. Se da la cuptor, la foc potrivit, sa se patrunda bine, stropind-o din cand in cand cu sosul lasat in tava.

Dupa ce s-a rumenit, se transeaza, iar bucatile de carne se asaza peste varza, vasul se introduce din nou la cuptor, lasandu-se sa scada.
Se serveste cu ardei iute si cu mamaliguta.

Alte retete carne recomandate

Piept de pui

Musaca de vinete

Pulpe de pui la cuptor

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala