Gasca cu masline

Se curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de consumat. Se scot bucatile de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gasca
  • 200 g masline
  • 2 cepe
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 lingura de bulion
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata pasarea si se pune la fiert cu apa rece. Se inlatura spuma si se lasa carnea sa fiarba pana cand este buna de consumat. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregateste sosul. Cepele se toaca marunt si se calesc in ulei fierbinte. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu o lingura de bulion desfacut in apa rece. Sosul obtinut se sareaza dupa gust, se acreste cu o lingura de otet, se adauga o lingura de zahar si se lasa sa clocoteasca cinci minute. Se adauga carnea fara oase si maslinele fierte separat si clatite cu apa rece, dupa care se mai lasa la fiert aproximativ 10 minute.

Mancarea se serveste calda, cu paine proaspata.

Alte retete care contin carne:

Pui cu legume

Chiftelute

Tocanita de pipote cu inimi

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post