Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se albeasca. Se taie bucati si se
Pasarea se curata si se spala in apa rece. Daca a fost tinuta prea mult pe flacara, se freaca usor cu malai, ca sa se albeasca. Se taie bucati si se pune la fiert cu apa rece. O data cu carnea se fierb si maruntaiele.Castravetii se tin o ora in apa rece, se taie pe si se curata de seminte. Se spala din nou si se pun sa fiarba intr-un sos facut dintr-o ceapa tocata, calita in ulei fierbinte si stinsa cu bulion de rosii amestecat cu o cana de apa calda. Cand carnea s-a inmuiat usor, se pune alaturi de castraveti in sosul de ceapa si se continua fierberea inca o ora. Se sareaza si se parfumeaza cu marar tocat. Daca sosul nu este destul de scazut cand mancarea este gata, atunci se amesteca o lingurita de faina in sos si se fierbe impreuna cu mancarea. Din supa in care a fiert carnea se pregateste o supa alba sau o supa cu galuste de gris.
Se serveste calda.
Alte retete:
Drob ciuperci
Castraveti bulgaresti
Cartofi la cuptor
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios