Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat. Separat se freaca jumatate
Se spala ficatul, se taie felii si se prajeste in unt. Feliile de ficat se scot, se racesc si se trec prin masina de tocat. Separat se freaca jumatate din cantitatea de unt cu o ceapa tocata fin, miezul de franzela inmuiat in apa rece, verdeata tocata, sare si boia dulce de ardei. Peste aceasta crema se adauga galbenusurile, se amesteca energic in continuare pana la omogenizare, dupa care se adauga ficatul. Se fac galuste din amestec, care se pun sa fiarba in supa de legume concentrata. Cand galustele se ridica deasupra apei, se micsoreaza focul si se mai fierb un sfert de ora dupa care se adauga unt si verdeata tocata.
Se servesc cu legume sote sau pastrate in supa cu crutoane de paine prajita.
Alte retete:
Supa de galuste
Galuste de prune
Ciorba radauteana
Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)