Galantina din carne de gaina sau curcan

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan sau 1 gaina mare
  • 200 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • unt
  • 2 linguri faina
  • trufe
  • masline fara samburi
  • feliute de slanina
  • ciuperci
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 boabe de piper

Mod de preparare

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se cresteaza pielea pe mijlocul spinarii si se scoate incet, intreaga, de pe toata pasarea. Se coase pielea la picioare si pe spinare si se lasa deschisa numai la gat, pe unde se umple pasarea. Se scoate toata carnea de pe oase si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu carnea de porc, cu ceapa tocata si muiata bine in unt fierbinte pana ce isi schimba culoarea. Se mai adauga patrunjel verde tocat, slanina taiata cubulete, sare, piper si galbenusurile. Se face o ciulama din 2 linguri faina amestecate cu supa si se pune pe foc sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se amesteca cu o lingura cu unt proaspat, cu trufe, masline si cu tocatura preparata inainte. Se umple pielea, se coase bine, se infasoara intr-un servetel curat, se leaga cu sfoara dandu-i forma ovala de gaina, apoi se pune sa fiarba intr-un vas mare cu apa fierbinte, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba incet o ora si jumatate. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca, se scoate si se pune o greutate deasupra.


Se serveste a doua zi.

Alte retete:

Tocanita de pui

Sarmale de post

Bors de peste

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Snitele de soia la cuptor

desi nu toata lumea mananca , snitelele din soia sunt tare gustoase ;)

Snitele de soia la cuptor
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa