Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se c
Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se cresteaza pielea pe mijlocul spinarii si se scoate incet, intreaga, de pe toata pasarea. Se coase pielea la picioare si pe spinare si se lasa deschisa numai la gat, pe unde se umple pasarea. Se scoate toata carnea de pe oase si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu carnea de porc, cu ceapa tocata si muiata bine in unt fierbinte pana ce isi schimba culoarea. Se mai adauga patrunjel verde tocat, slanina taiata cubulete, sare, piper si galbenusurile. Se face o ciulama din 2 linguri faina amestecate cu supa si se pune pe foc sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se amesteca cu o lingura cu unt proaspat, cu trufe, masline si cu tocatura preparata inainte. Se umple pielea, se coase bine, se infasoara intr-un servetel curat, se leaga cu sfoara dandu-i forma ovala de gaina, apoi se pune sa fiarba intr-un vas mare cu apa fierbinte, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba incet o ora si jumatate. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca, se scoate si se pune o greutate deasupra.
Se serveste a doua zi.
Alte retete:
Tocanita de pui
Sarmale de post
Bors de peste
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios