Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi
Se alege si se spala orezul in mai multe ape, se pune la fiert cu apa cat sa-l acopere si se lasa pana se inmoaie usor. Se scoate si se scurge, apoi se pune intr-o oala cu unt, cu ciupercile curatate, spalate si tocate marunt si cu maruntaiele gainii tocate marunt. Se coloreaza amestecul cu o lingurita de bulion, se adauga sare si se pipereaza dupa gust. Cu acest amestec se umple gaina curatata si spalata in mai multe ape reci. Se pune o lingura de unt in tava de friptura, se asaza pe fundul tavii morcovul taiat rondele si ceapa taiata pestisori, iar peste legume se asaza gaina umpluta. Se acopera cu o ceasca de supa de zarzavat si se frige o ora la foc potrivit. Se intoarce cand s-a rumenit si se mai frige pana cand carnea este moale. Se scoate cand este gata iar sosul in care s-a facut se serveste turnat fierbinte peste bucatile de carne.
Se serveste calda, taiata felii, alaturi de umplutura si salata de sezon.
Alte retete care contin carne:
Pulpe de curcan umplute
Pui cu smantana si ciuperci
Tochitura din maruntaie de pui
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios