Se pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste umplutura. Se curata ciup
Se pregateste gaina ca pentru orice fel de friptura, se sareaza si se lasa sa stea pe o farfurie, timp in care se pregateste umplutura. Se curata ciupercile de partea care a stat in pamant, se taie felii subtiri si se pun cu doua linguri de unt intr-o oala pe foc mic. Se lasa sa scada bine, dupa care se adauga sare si o jumatate de pahar de vin. Se scot in farfurie cand nu mai au sos, se amesteca cu verdeata tocata, un ou, costita afumata tocata marunt, o ceapa tocata si doua felii de franzela inmuiate in lapte dulce si faramitate bine. Amestecul se sareaza si se pipereaza apoi se umple gaina pregatita inainte. Se coase gaina cu o ata de bumbac, se pune intr-o tava de friptura, se unge cu restul de unt si se adauga o ceasca de apa calda. Se frige o ora la foc potrivit, dupa care se intoarce si se continua operatia inca o ora, apoi se adauga restul de vin. Se scoate friptura cand s-a rumenit bine, se taie bucati potrivite langa care se asaza cate o felie de umplutura.
Friptura se serveste calda, cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete:
Pui pe sticla
Chiftelute
Ciuperci la cuptor
Această rețetă delicioasă ii aparține d-nei Anișoara Ursan și mi-a făcut cu ochiul în revista Cărticica...
Desert prajitura Samba (cu ananas, mure si perle de tapioca)