Se pregateste gaina, se spala in mai multe apei reci, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se pun in golul lasat de intestine cateva boabe de
Se pregateste gaina, se spala in mai multe apei reci, apoi se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se pun in golul lasat de intestine cateva boabe de piper, doua linguri de unt si putin cimbru. Se acopera gaina cu fasii subtiri de slanina afumata si cu felii de lamaie taiate subtiri si se aseaza astfel pregatita in tava de friptura, acoperita cu o cana de supa de zarzavat. Se introduce tava in cuptorul cald, se potriveste focul si se frige gaina la foc potrivit o ora. Se intoarce si se continua operatia pana cand carnea se rumeneste usor. Atunci se scoate gaina din tava si se asaza pe un platou. Se scot feliile de lamaie si de slanina si se arunca. In sosul fripturii se poate pune o lingura de bulion cand friptura este aproape gata.
Friptura se serveste calda, cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete culinare:
Drob de pui
Cartofi la cuptor
Musaca de vinete
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios