Gaina cu masline

Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii de carne(pulpe
  • piept etc)
  • 4 linguri ulei
  • 200 gr. masline
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingurita faina
  • 3 cepe
  • 1 lingurita otet sau un paharel de vin
  • 1 bucatica zahar
  • sare
  • 1 foaie dafin

Mod de preparare

Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc bucatile adaugind cite 2-3 linguri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga maslinele, spalate si intepate cu acul. Se taie ceapa pestisori si se prajeste cu doua linguri de ulei pina incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau, in lipsa, cu apa. Se adauga bulionul, sarea, zaharul, foaia de dafin si vinul sau otetul. Acest sos se toarna in cratita cu carne si se lasa sa fiarba pina ce carnea este gata.
Se poate servi calda sau rece

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide