Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet
Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a spalat in apa rece, se bate carnea cu un batator de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare. Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca cu carnea tocata, cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele doua galbenusuri crude si verdeata tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza usor, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii. Se strange carnea, se leaga cu o ata de bumbac, se pune apoi intr-o forma cu apa, ulei, cimbru si piper boabe. Se tine in cuptorul cald o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se continua coacerea. Cand friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din forma si se inlatura ata de bumbac dupa care se taie felii groase.
Se serveste cu salata de sezon si garnitura de piure de cartofi.
Alte retete care contin carne:
Ficat de pui
Ficatei de pui
Pilaf de pui
Asta e reteta cumnatei mele care nu da niciodata gres. Eu am facut-o fara niciun sos la cererea familiei dar daca va plac...
Cheesecake AmericanDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata