Friptura rece de pui cu lamaie

Pentru a prepara aceasta reteta de friptura rece de pui cu lamaie, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de pui, frisca, ciuperci, faina, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, rozmarin, salvie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 bucati carne de pui (1 kg
  • 1/2)
  • 300 ml frisca lichida
  •  300 g ciuperci
  • 5 cepe mari
  •  2 oua
  • o lingura faina
  •  2 linguri delikat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  •  100 ml ulei
  • zeama de lamaie
  •  2 foi de dafin
  • fire de rozmarin
  •  salvie
  • cimbru
  •  patrunjel

Mod de preparare

Friptura rece de pui cu lamaie se prepara astfel: bucatile de carne se sareaza si se pipereaza, apoi se trec prin faina. Bucatile de pui se rumenesc in unt si ulei de masline. Se pun in alt vas pe foc, se adauga delikat si se toarna apa calda, care acopera carnea. Se lasa sa fiarba, se adauga condimentele, se acopera vasul si se lasa sa fiarba 15 minute. Se adauga ceapa si se lasa vasul pe foc inca 20 de minute.

Ciupercile se calesc in 100 ml ulei. Carnea cu ceapa se pune in vasul in care s-au calit ciupercile. Se strecoara sosul in care a fiert carnea si se lasa pe foc pana raman 400 ml. Se toarna intr-un vas sucul de lamaie, 100 ml frisca si se adauga albusurile. Amestecul se bate bine cu telul si se adauga 100 ml sos fierbinte.

Se adauga sosul ramas si se lasa pe foc pana cand capata consistenta. Apoi se lasa la frigider 12 ore.


Sosul se amesteca cu frisca ramasa si se toarna peste friptura.

Alte retete cu pui recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu branza si carnati

Un aperitiv usor ce poate fi servit atat la micul dejun cat si la cina, cald sau rece, cum preferati.

Tarta cu branza si carnati
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala