Friptura Novodnai

Friptura Novodnai este delicioasa. Pentru aceasta mancare cu carne aveti nevoie de 1 kg muschi de vita taiat felii, batut bine cu ciocanul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita
  • sare afumata
  • nucusoara
  • piper
  • pudra de usturoi
  • usturoi zdrobit
  • 250 g unt
  • 100 ml de coniac
  • Garnitura de ciuperci cu sos de rosii:
  • 1 kg ciuperci
  • 100 g unt
  • 3 rosii tocate
  • sare afumata
  • usturoi
  • piper.

Mod de preparare

Friptura Novodnai este delicioasa. Pentru aceasta mancare cu carne, muschi de vita trebuie taiat felii, batut bine cu ciocanul, apoi presaram peste muschi: sare afumata, nucusoara, piper, pudra de usturoi si usturoi zdrobit. Separat in tigaie, punem 250 g unt la topit, iar cand este incins, asezam muschiul si-l prajim pe ambele parti. Dupa ce s-a prajit, turnam peste muschi 100 ml de coniac si flambam bucatile de muschi prajite.


Friptura Novodnai se serveste  cu garnitura de ciuperci cu sos de rosii – 1 kg ciuperci calite in 100 g unt, adaugam 3 rosii tocate, sare afumata, usturoi, piper. Dam la fiert timp de 20 de minute, apoi decoram cu patrunjel verde.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu bezea si capsuni

In viziunea mea un tort/desert bun atat pentru copii cat si pentru cei mari trebuie sa contina doua elemente esentiale:...

Tort cu bezea si capsuni
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala