Friptura inabusita cu usturoi

Pentru friptura inabusita se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 50 g slanina
  • 2 cesti zeama de carne
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 — 3 catei de usturoi
  • 1 lingura untura
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe piper
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura inabusita se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se  impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe toate partile. Dupa 20 minute se toarna doua cesti de apa sau zeama de carne. Se adauga ceapa taiata felii subtiri, foile de dafin si piperul si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit timp de trei ore. Intre timp se intoarce de doua ori.
Se scoate capacul si se unge friptura din cand in cand cu zeama din cratita. Se mai tine astfel 1/2 ora, pana cand capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi, daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se asaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita se toarna deasupra sau se amesteca cu putina smantana si se  serveste cald in sosiera.


Friptura ianbusita se serveste cu garnitura de legume.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors