Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se pune la fript intr-o crati
Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe o parte si pe alta. Dupa 20 de minute se toarne 2 cesti de apa sau zeama de carne. Se adauga 2-3 cepe taiate felii subtiri si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit 3 ore. Intre timp se intoarce de doua ori. Se scoate capacul si incepem sa ungem friptura din cand in cand cu zeama din cratita. Se mai tine astfel o jumatate de ora, pana capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi daca e nevoie, se mai adauga putina apa. Se aseaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita, se toarna deasupra sau e amestecat cu putina smantana, si se serveste cald in sosiera.
Friptura se serveste cu garnitura de legume
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios