Friptura frantuzeasca

Bucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se adauga ciupercile taiate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 felii piept de curcan file
  • o ceapa mica
  • 250g ciuperci
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml smantana
  • 1 lingura adaos alimentar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Bucatile de carne se sareaza si se prajesc pe ambele parti, se pun deoparte. In uleiul ramas, se caleste usor ceapa rasa, se adauga ciupercile taiate felii subtiri si patrunjel verde tocat marunt. Se potriveste gustul cu sare si piper, se frig impreuna cateva minute.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie betisoare si se prjesc pana devin crocanti. Se pun intr-un vas termorezistent, peste ei se formeaza un rand cu carnea prajita, apoi un rand de ciuperci. Adaosul alimentar se dizolva in 100 ml apa fiarta, se amesteca cu smantana si compozitia se toarna peste ciuperci. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul dinainte incalzit pentru 25 de minute.
Alte retete carne recomandate

Dovlecei umpluti

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors