Friptura frageda la tava

Friptura frageda la tava este preparata din carne de porc si se serveste cu piure de cartofi fierti in apa cu usturoi si rozmarin sau cimbru si harbuz murat rosu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr pulpa de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 3 rosii fara pielita taite cuburi
  • pot fi si direct din cutie
  • un pahar de vin alb
  • de buna calitate
  • marar
  • sare
  • putin knorr sau delikat
  • ulei

Mod de preparare

Pentru friptura frageda la tava taiem carnea in felii potrivite si le asezam in tava de aragaz sau tava speciala pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, rosiile tocate marunt, usturoiul tocat marunt cu cutitul, marar si o jumatate de lingura de knorr/delikat. Pentru a putea acoperi carnea turnam si o cana de apa. Dam apoi totul la cuptor pana ce carnea s-a fragezit usor si s-a rumenit frumos pe deasupra. Din cand in cand mai completam cu putina apa, daca e nevoie.


Friptura frageda la tava se serveste cu piure de cartofi fierti in apa cu usturoi si rozmarin sau cimbru si harbuz murat rosu.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide