Friptura din pulpa de oaie

Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se sareaza si se pipereaza d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de oaie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • ceasca de ulei
  • 1 ceasca supa de zarzavat
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza carnea si i se da forma de la inceput, se leaga cu ata curata si se pune intr-o tava cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei. Se mai adauga sare, cateva boabe de piper si se introduce tava in cuptorul incins. Zarzavatul pentru supa si ceapa se taie felii si se pun in tava langa friptura. Se potriveste focul si dupa o ora se intoarce friptura si se adauga vinul. In lipsa vinului se poate folosi coniac. Friptura este gata cand s-a rumenit. Se scoate, se inlatura ata si se asaza pe un platou. Se taie felii groase si se serveste fierbinte. Se scoate zarzavatul pentru supa si ceapa si se trec prin sita, se sareaza si se servesc ca sos la friptura.
Pofta buna!

Alte retete romanesti:

Zacusca de vinete

Vinete impanate

Musaca de dovlecei

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolata de casa

Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)

Ciocolata de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide