Friptura din carne de vita cu mandarine

Pentru friptura din carne de vita cu mandarine carnea de vita se spala. Mandarinele se spala, se curata de coaja si se taie rondele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • mandarine - 200 g
  • costita afumata - 150 g
  • ceapa - 50 g
  • apa - 300 ml
  • ulei - 200 ml
  • cimbru - 2 g
  • usturoi - 30 g
  • foi de dafin - 3-4 frunze
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu mandarine carnea de vita se spala. Mandarinele se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnea de vita se impaneaza cu costita afumata, se sareaza, se pipereaza, se adauga ulei, apa, foi de dafin, cimbru, ceapa si se introduce in cuptor la temperatura moderata cca 40 de minute, intorcand carnea de vita din cand in cand pe o parte si alta. Spre sfarsitul frigerii, se adauga mandarinele taiate rondele si se mai tin in cuptor cca 10 minute. Dupa preferinta, se poate stropi cu vin. Se scoate din cuptor, se lasa putin la racit si se portioneaza.

Friptura din carne de vita cu mandarine se serveste calda, cu diferite garnituri din legume si cartofi.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala