Friptura din carne de vita cu ficat

Pentru friptura din carne de vita cu ficat carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • ficat de vita - 400 g
  • ceapa - 400 g
  • faina - 30 g
  • ulei - 100 ml
  • apa - 500 ml
  • vin alb - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de vita cu ficat carnea se spala. Ficatul se spala si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se sareaza si se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa; se continua fierberea 1-2 ore, adaugand treptat 300 ml apa. Ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ficat, faina dizolvata in 50 ml apa rece, jumatatea de cub MAGGI si se fierb inabusit cca 15 minute. Se adauga treptat cantitatea ramasa (200 ml apa), se toarna peste carnea inabusita si se continua fierberea 15 minute, cu piper si sare. Spre sfarsit se adauga vin. Carnea se scoate separat, se raceste putin si se portioneaza.

Friptura din carne de vita cu ficat se serveste calda (bucati de friptura alaturi de ficat cu sos).


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala