Friptura din carne de pui cu sos de tomate

Pentru friptura din carne de pui cu sos de tomate puiul se trece prin flacara, se spala si se sareaza. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 800 g
  • ulei - 50 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • cimbru - 1 g
  • vin alb - 25 ml
  • faina - 15 g
  • usturoi - 25 g s
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de pui cu sos de tomate puiul se trece prin flacara, se spala si se sareaza. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Puiul se aseaza intr-o tava cu ulei si 50 ml apa si se introduce la cuptor. Cand puiul este fript, se scoate pe un platou si se portioneaza. in sosul ramas se adauga faina dizolvata in 25 ml apa rece, cimbru, piper si 125 ml apa fiarta; se fierbe cca 10 minute, dupa care se strecoara. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Friptura din carne de pui cu sos de tomate se serveste calda, cu sos.


Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post