Friptura din carne de porc marinareasca

Pentru friptura din carne de porc marinareasca ceapa se curata si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Carnea se spala, se portioneaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 600 g
  • ulei - 50 ml
  • ceapa - 50 g
  • lamaie - 50 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • foi de dafin - 23 frunze
  • vin alb
  • piper boabe si sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de porc marinareasca ceapa se curata si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza, se aseaza intr-un vas; se adauga vin, suc de lamaie, piper boabe, ceapa, foi de dafin, 100 ml apa si se tine la macerat la rece 24 ore. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Dupa macerare, carnea se scurge, se bate putin, se prajeste in ulei si se scoate separat. in grasimea ramasa se adauga lichidul in care a stat carnea la macerat si se fierbe cca 10 minute, apoi se strecoara peste bucatile de carne.

Friptura din carne de porc marinareasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors