Friptura din carne de porc cu rosii

Pentru friptura din carne de porc cu rosii pulpa se porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • faina - 25 g
  • zahar - 15 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • ceapa - 50 g
  • apa - 350 ml
  • rosii proaspete/conserva - 600 g/300 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura din carne de porc cu rosii pulpa se porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt. Faina se cerne. Bucatile de carne se inabusa in 100 g untura sau ulei cu 75 ml apa si se scot separat. in grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 25 ml in apa rece, zahar, foi de dafin, 350 ml apa si se fierb cca 10 minute.

Friptura din carne de porc cu rosii se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors