Friptura delicioasa de miel

Pentru friptura delicioasa de miel se spala carnea , se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava, cu spatele in sus.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg carne de miel
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura delicioasa de miel se spala carnea , se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava, cu spatele in sus. Se da la cuptor, la inceput la foc moale. Se unge din timp in timp cu grasime. La sfarsit se intareste focul si nu se mai atinge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca bine coaja. Se taie repede pe fund de lemn si se asaza bucatile pe farfurie. Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba cu o lingura de apa, amestecand pentru ca sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita si se serveste  separat. Nu se toama peste friptura, pentru ca sa nu se moaie coaja.


Friptura de miel se serveste cu cartofi prajiti si cu salata verde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide