Friptura de vrabioara

Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata suprafata, rotind-o pe toate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschiulet file (vrabioara
  • coloana vertebrala de vita)
  • 50 g slanina
  • 100 g untura
  • 2-3 linguri de faina
  • 3-5 dl smantana
  • 250 g zarzavaturi (morcovi
  • napi
  • telina)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bob de piper
  • 5 cuisoare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • otet sau mai bine zeama de lamaie

Mod de preparare

Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata suprafata, rotind-o pe toate partile, in untura incinsa. In untura ramasa dupa scoaterea carnii prajim morcovii, napii si telina maruntite. Adaugam carnea la zarzavaturi, ceapa si toate condimentele, saram totul si punem apa sau supa, apoi fierbem timp de o ora pana carnea se inmoaie. Mai punem apa, punem in cuptor si o prajim, iar intre timp o mai stropim sa nu se usuce. Carnea moale se taie in felii de 1,5-2 cm grosime. Zeama cu zarzavaturi se paseaza prin sita sau se marunteste in blender, apoi se pune din nou pe foc, adaugam smantana, faina, carnea feliata , acrim cu otet sau zeama de lamaie dupa gust, si le mai fierbem impreuna.
Incercati si alte retete culinare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors