Friptura de vitel de la rinichi

Pentru friptura de vitel de la rinichi se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea dimprejur. Cu un cutit ascutit se desfac oasele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea dimprejur. Cu un cutit ascutit se desfac oasele, iar carnea se bate usor cu latul unui satar. Se intinde apoi carnea pe fund, se asaza rinichiul la loc, se da putina sare, se ruleaza carnea in jurul rinichiului si se inveleste totul intr-o fasie subtire de grasime scoasa de la rinichi. Friptura de vitel de la rinichi se leaga cu ata. Se pune intr-o tava la cuptor cu o lingura de untura, se frige ca si vitelul la tava.
Sosul din cratita, dupa ce s-a scurs grasimea, se lasa sa fiarba cu doua Iinguri de apa. Se strecoara si se serveste in sosiera.


Friptura de vitel de la rinichi se serveste cu macaroane, cu cartofi sau cu diferite zarzavaturi.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors