Friptura de vitel cu sos si cartofi natur

Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie felii. Toate se adauga în tav

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de vitel pentru friptura
  • 1 ceapa (rosie) mare
  • 2 morcovi marisori
  • 2 rosii
  • 1 capatîna de usturoi(3-4 catei)
  • cîteva crengute de patrunjel cret
  • citeva crengute de basilikum
  • 2 crengute de rosmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline/floarea soarelui

Mod de preparare

Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie felii. Toate se adauga în tava ,pe lînga carne. Verdeturile se pun cu codite. Se toarna un pahar de apa si ceva ulei de masline în tava. Se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper si ce alte condimente doriti. Si se da la cuptor. Din cînd în cînd se stropeste friptura cu fondul din tava. Ca sa nu se arda deasupra, puteti acoperi cu folie de aluminiu. Cînd e gata, se scot legumele din tava, împreuna cu zeama de la carne si se fac pireu (macinat/maruntit), ca o pasta. Se pune acest sos într-o tigaie si mai adaugati cîteva (2-3-) linguri de smîntîna subtire si se lasa la fiert cam 1-2 minute.


Se serveste cu sos si cartofi natur,cu patrunjel verde deasupra.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors