Friptura de vitel cu arpagic - Stifatho este un fel principal, foarte rafinat, inspirat din bucataria greceasca.
Intr-o caserola mai mare, incingeti uleiul de masline si rumeniti carnea pe foc mediiu, asezonati cu sare si piper.
Adaugati ceapa tocata si caliti pana se inmoaie. Adaugati sucul de rosii sau bulionul, otetul, vinul, frunza de dafin si 500 ml apa fierbinte.
Fierbeti pana se fragezeste carnea. Intre timp, acoperiti intr-un vas arpagicul cu apa clocitita si lasati la racit.
Curatati arpagicul si crestati baza fiecaruia. Incalziti untul intr-o tigaie, adaugati arpagicul, usturoiul, 200 ml apa si sare si fierbeti la foc mic pana se inmoaie. Adaugati arpagicul fiert in caserola cu carne. Mai tineti caserola pe foc mic timp de 20 minute, pana scade sosul, iar arpagicul se inmoaie bine.
Se serveste imediat cu cartofi pire, natur sau cu pilaf.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala