Friptura de vita in sos de vin

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste apoi cu 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 gr radacina de telina
  • 1 kg pulpa de vita
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 250 ml supa de carne
  • 2 linguri otet
  • 10 frunze de salvie

Mod de preparare

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste apoi cu 2 linguri de ulei. Se scoate apoi, iar in uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga legumele si se calesc 3-4 minute. Se adauga bulionul, se caleste, apoi se stinge cu 100 ml vin rosu si se lasa sa dea in clocot. Se mai toarna restul de vin, 100 ml supa si otetul, se adauga carnea si se lasa la inabusit in cuptor 2 ore. Se intoarce de mai multe ori, apoi se adauga 150 ml supa. Se presara cu frunze de salvie si se lasa la inabusit inca 15 minute. Se scoate friptura din cuptor si se pastreaza la cald. Se strecoara si se mai lasa sa dea intr-un clocot.


Se serveste cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Ardei umpluti Friptura de vita la cuptor

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors