Friptura de purcel

Se curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa aproximativ o ora in repaos, i

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 purcel de lapte
  • sare
  • ulei
  • untura
  • rom
  • zeama de lamaie
  • 1 pahar vin alb
  • 2 fire de cuisoare

Mod de preparare

Se curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa aproximativ o ora in repaos, iar dupa aceea se asaza intr-o tava cu picioarele sub el. Se toarna deasupra restul de sos de grasimi cu rom, se adauga cuisoarele si se baga in cuptor. Se unge cu sosul din tava din cand in cand, dar si cu grosimea ce o lasa. Cand soriciul s-a rumenit, se lasa la foc mic sa se coaca bine si incet. Se stropeste cu vin, cand e gata si se aranjeaza pe o farfurie mare.


Se serveste cu garnitura de mere coapte si cu vin rosu.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Mancare de mazare

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post