Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul. Se freaca cu
Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul.
Se freaca cu cimbrul, se da un praf de piper si se unge cu ulei de masline. Se toarna vinul sau otetul balsamic. Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se frige in cuptor pana capata culoarea de rumenit si e facut pe dinauntru. Folositi un termometru de carne.
Se scoate pe platou se raceste 20 de minute apoi se taie felii. Se poate pastra doua trei zile rece.
Se poate prepara in varianta cu ciuperci taiate felii si masline verzi intregi(fara samburi). La aceasta friptura am adaugat in tava felii de gutui care s-au copt impreuna cu muschiul. Gutuia e un acompaniament aromat si placut coapta.
Se poate servi cu cuscus.
Pofta buna!
Reteta Friptura de porc Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de porc gasiti aici:
Friptura de porc cu varza de Bruxelles,
Friptura de porc cu sos de bulion si vin,
Friptura de porc la cuptor
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios