Friptura de porc cu sos de legume si vin alb

Pentru friptura de porc cu sos de legume si vin alb se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. carne de porc (piept sau spata)
  • 2 linguri de unt netopit
  • 4 linguri de ulei
  • 2 cepe
  • 3-4 ciuperci mari
  • o lingurita de faina
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 pahar zeama de carne
  • patrunjel verde
  • 4-5 rosii
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru friptura de porc cu sos de legume si vin alb se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt combinat cu ulei, se adauga restul de ceapa, ciupercile taiate, patrunjelul si faina. Cand faina s-a aurit, se pune vinul, zeama de carne, rosiile (din conserve), apoi se potriveste de sare si piper. Se lasa sa fiarba incet, la cuptorul cu foc mic.


Serviti friptura cu piureu de cartofi decorat cu sosul din tava.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors