Friptura de porc cu nectarine

Cu aceasta reteta imi doresc sa sfarm doua mituri: 1. Ca alaturi de friptura de porc trebuie sa stea neaparat o garnitura de cartofi sau alte soiuri d

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 nectarina
  • 1 castravete mare
  • 1 ardei iute
  • 1/2 ardei gras galben
  • patrunjel verde
  • sare
  • ulei
  • carne de porc
  • condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper

Mod de preparare

Cu aceasta reteta imi doresc sa sfarm doua mituri:

1. Ca alaturi de friptura de porc trebuie sa stea neaparat o garnitura de cartofi sau alte soiuri de garnituri pline de carbohidrati.

2. Ca langa friptura de porc nu au ce cauta fructele. Pentru ca daca ati mai auzit de un mar sau un compot de visine langa friptura de porc, sunt aproape sigura ca de nectarine inca nu ati pomenit.

Reteta a pornit dintr-o nevoie simpla de a scurta cu mult procesul de a pregati pranzul, avand insa nevoie sa improvizez ceva care sa uimeasca, sa bucure privirea si simturile. Condimentati carnea de porc si puneti-o la prajit. Intre timp taiati castravetele felii, ardeiul gras cubulete si ardeiul iute feliute.

Aveti grija cu ardeiul iute si atentionati lumea in legatura cu prezenta lui in farfurie!

Recomand sa il puneti la suprafata, astfel incat sa fie identificat si indepartat cu usurinta de cei care nu il apreciaza. Nectarina taiati-o roata si rasucind desfaceti pulpa de pe sambure dintr-o singura miscare. Dupa ce ati scos sambutele taiati feliute.

In farfurie asezati feliutele de castravete intercalate cu feliutele de nectarina si presarati cu cubuletele de ardei, patrunjelul verde si feliutele de ardei puse deasupra. Restul de ardei ramas l-am pus intr-o sticluta de ulei pentru a avea mereu la indemana ulei iute.


Adaugati in farfurii carnea proaspat prajita si serviti. Daca considerati ca salata din farfurie nu este suficienta, puteti prepara separat si un bol de salata pastrand aceleasi ingrediente.

Sursa aceste retetete este blogul culinar: amainbucatarie.blogspot.com

Alte retete recomandate:

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb

A vazut mama la tv o reteta asemanatoare si m-am gandit sa o incerc si eu. A iesit tare gustoasa!

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide