Friptura de porc cu morcovi este o reteta cu carne deosebita. Pentru aceasta reteta de friptura aveti nevoie de carne de porc, morcovi, busuioc, ulei,miere
Am incercat sa colorez putin clasica friptura de porc, astfel ca am asortat-o cu morcovi in sos dulce. In plus este un fel de mancare ce se pregateste foarte repede
Cureti morcovii, ii speli si apoi ii tai rondele. In acelasi timp, pui pe foc 2 tigai. Intr-una pui cotletele de porc condimentate cu sare si piper la prajit iar in cealalta pui in 3 linguri de ulei morcovii. Morcovii ii calesti 3-4 min, apoi ii condimentezi si le pui jumate de pahar de apa. Ii lasi sa se fiarba la foc mic, cu capac, inca 10 min. Carnea o mai intorci din cand in cand sa nu se arda.
Tai portocalele, doua jumatati le pastrezi pentru a decora farzuriile iar restul le storci. Jumatate de suc se amesteca cu mierea si se toarna peste morcovi, apoi se mai lasa la fiert 5 min. Restul de suc se toarna peste friptura, impreuna cu busuiocul in ploaie. Atat morcovii cat si friptura trebuie sa fie gata in acelasi timp, in 20 de min.
Se serveste cu cat sos doresti, cat e totul cald. Pofta buna!
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post