Friptura de porc cu ierburi aromate este ideala pentru mesele in familie dar si pentru cele festive, alaturi de cei dragi.
Mod de preparare:
Carnea se spala si se curata de eventuale pielite sau fire de grasime. Frunzele de patrunjel si busuioc se toaca marunt, se amesteca cu cimbrul si se intind pe un platou lung. Fileul de carne se unge cu putin ulei, se tavaleste peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga transversal si longitudinal cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptorul incins. Se tine 10 minute, se reduce temperatura si se lasa sa se patrunda inca 40 de minute, stropindu-l din cand in cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula fundul tavii.
Friptura se serveste calda sau rece, impreuna cu sosul.