Friptura de porc cu ierburi aromate

Friptura de porc cu ierburi aromate este ideala pentru mesele in familie dar si pentru cele festive, alaturi de cei dragi.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr cotlet de porc fara os (bucata) sau muschi
  • 12 felii subtiri de slanina afumata sau bacon
  • o legatura patrunjel verde
  • 4 crengute de busuioc
  • o crenguta de cimbru (preferabil verde) sau 2 lingurite de cimbru uscat
  • 20 cl suc de mere (sau otet de mere indulcit)
  • 3 linguri de ulei
  • 20 gr. unt
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare:
Carnea se spala si se curata de eventuale pielite sau fire de grasime. Frunzele de patrunjel si busuioc se toaca marunt, se amesteca cu cimbrul si se intind pe un platou lung. Fileul de carne se unge cu putin ulei, se tavaleste peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga transversal si longitudinal cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptorul incins. Se tine 10 minute, se reduce temperatura si se lasa sa se patrunda inca 40 de minute, stropindu-l din cand in cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula fundul tavii.


Friptura se serveste calda sau rece, impreuna cu sosul.

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Parteneri
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce