Friptura de porc cu frisca si alune

Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu putin ulei, intorcandu-s

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • 200 g alune
  • o cana de supa de oase
  • o lingura de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de frisca lichida
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea in felii, care se bat bine cu ciocanul pentru fragezit, se sareaza si se pipereaza. Se frig pe gratarul uns cu putin ulei, intorcandu-se pe ambele parti, ca sa se patrunda cum trebuie. Nu se tin prea mult pe gratar, sa nu se usuce. Se incinge putin ulei, in care se caleste o lingura de faina, stinsa cu zeama de oase. Se amesteca bine, se adauga un praf de sare si se lasa la fiert, amestecand din cand in cand. Se taie alunele marunt si se rumenesc in doua linguri de ulei incins. Se

adauga sosul si se omogenizeaza. Cand e aproape gata, se adauga si frisca lichida si se mai lasa 10 minute pe foc, sa fiarba.
Se serveste friptura cu sosul de frisca, cu garnitura de piure de cartofi si cu salata.

Alte retete carne recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala