Friptura de porc cu ciuperci

Pentru friptura de porc cu ciuperci pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 250 g/125 g
  • faina - 10 g
  • carne de porc - 500 g
  • ceapa - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • costita afumata - 75 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • smantana - 100 g
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru friptura de porc cu ciuperci pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame (cele din conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Faina se cerne. Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 50 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa si ciupercile, se adauga 100 ml apa, costita afumata, continuand inabusirea cca 5 minute. Se adauga jumatatea de cub MAGGI, boia, 150 ml apa, faina dizolvata in smantana si se fierbe cca 8 minute. Sosul se toarna peste carne si se fierbe inca 8 minute.

Friptura de porc cu ciuperci se serveste calda, cu diferite garnituri din legume.


Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala