Pentru friptura de porc cu ciuperci pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame.
Pentru friptura de porc cu ciuperci pulpa de porc se spala, se portioneaza, se bate putin si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala bine si se taie lame (cele din conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici. Faina se cerne. Bucatile de carne se inabusa in ulei cu 50 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa si ciupercile, se adauga 100 ml apa, costita afumata, continuand inabusirea cca 5 minute. Se adauga jumatatea de cub MAGGI, boia, 150 ml apa, faina dizolvata in smantana si se fierbe cca 8 minute. Sosul se toarna peste carne si se fierbe inca 8 minute.
Friptura de porc cu ciuperci se serveste calda, cu diferite garnituri din legume.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala